Tervetuloa

Tervetuloa Minä voin –sivustolle

Diabetesliitto on yhteistyössä psykologi Kirsi Ikulin ja psykologi, psykoterapeutti Juha Kauppilan kanssa tuottanut Minä voin –palvelun, joka on tarkoitettu tyypin 1 diabetesta sairastaville ja heidän läheisilleen. Palvelu toimii apuvälineenä tunnistaa ja kohdata sairastumiseen, diabeteksen kanssa elämiseen ja omahoitoon liittyviä tunteita ja ajatuksia. Joskus on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään miten minä voin.

Palvelu rakentuu Hyväksymis- ja omistautumisterapian pohjalle ja sen tarkoituksena on auttaa käsittelemään elämää diabeteksen kanssa sen mukanaan tuomineen tunteineen ja ajatuksineen. Palvelun sisältämät harjoitukset antavat eväitä tunteiden ja ajatusten käsittelyyn ja uuden suunnan ottamiseen omassa arjessa ja toivottavasti näin vahvistavat kokemusta arjessa pärjäämisestä ja hyvinvoinnista.

Minä voin -palvelu on jaettu kolmeen aihekokonaisuuteen

  1. Diabetes ja mieli, jossa käsitellään sopeutumiseen ja jaksamiseen liittyviä asioita
  2. Uusi suunta, jossa voi tutustua Hyväksymis- ja omistautumisterapian lähtökohtiin ja pääsee testaamaan omaa psykologista joustavuutta
  3. Harjoitukset, jonne koottu erilaisia harjoituksia joista voi valita juuri omien tarpeiden mukaan psykologista joustavuutta vahvistavia harjoitteita

On hyvä pitää mielessä, että elämä ei ole, eikä saa olla pelkkää diabeteksen hoitamista, vaan juuri elämän muut tärkeät asiat ovat niitä, jotka useimmiten tekevät diabeteksen hoidosta mielekästä.

Lähde tutustumaan –Sinä voit!

Minä voin -palvelu on tuotettu lääkeyritys Sanofin taloudellisella tuella ja sen teknisestä toteutuksesta on vastannut palvelumuotoilutoimisto Kaufmann Oy.